Soorten zorg voor ouderen

Soorten zorg voor ouderen

Met het ouder worden ontstaan er waarschijnlijk allerlei lichamelijke kwaaltjes. Heel vervelend, maar er is vaak een oplossing voor te vinden. Er zijn echter ook bepaalde lichamelijke ongemakken waarvoor je zorg nodig hebt. Ben je op zoek naar de juiste zorg die bij jou past? In deze blog vertellen we je over een aantal verschillende soorten zorg en wat ze inhouden.

Dementiezorg

Dementie kan een ingewikkelde wereld met zich meebrengen. Mensen met dementie kunnen namelijk het overzicht kwijtraken, wat voor een gevoel van onbehagen zorgt. Het uitvoeren van dagelijkse bezigheden is vaak niet meer mogelijk. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor een woonzorgappartement. Hier wordt een huiselijke en knusse sfeer gecreëerd om het veilige gevoel weer terug te krijgen. In de woonzorgappartementen van Domus Magnus wordt er geprobeerd aan te sluiten bij de belevingswereld van iemand met dementie. Door symbolen te gebruiken en door de aanwezigheid van een aquarium wordt het leven zo aangenaam mogelijk gemaakt.

Ook bestaat thuiszorg bij dementie. Hierbij kunnen zorgverleners 24 uur per dag aanwezig zijn bij de persoon met dementie. Zo kan diegene thuis in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven wonen en toch gebruikmaken van goede zorg.

Terminale zorg

De meeste mensen brengen de laatste fase van het leven het liefste thuis door. Als dit niet mogelijk is, kun je kiezen voor terminale zorg op een plek waar een huiselijke sfeer gecreëerd is. Deze plek kun je vaak zelf verder inrichten, je kunt er altijd bezoek ontvangen en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je wensen.

Tijdelijke zorg

Ook tijdelijke zorg kan soms uitkomst bieden. Ben je bijvoorbeeld gevallen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdelijk in een zorghotel te verblijven. Ook na een ziekenhuisopname kan deze plek ideaal zijn. Er heerst hier een gezellige, huiselijke sfeer en bovendien kun je gebruikmaken van uitstekende zorg.

Huishoudelijke zorg

Het uitvoeren van huishoudelijke taken kan nu nog vanzelfsprekend zijn, maar naarmate je ouder wordt, gaat dit steeds lastiger. Het kan zo zijn dat je tijdelijk of permanent hulp nodig hebt bij de huishouding. Wassen, strijken, afwassen, stofzuigen en poetsen worden dan van je overgenomen. Dit neemt heel veel zorgen weg, waardoor jij je kunt focussen op de écht belangrijke dingen in het leven!

Nachtzorg

We hebben allemaal een goede nachtrust nodig om overdag goed te functioneren. Maar soms heb je hulp nodig bij het innemen van medicijnen, het naar de wc gaan of het draaien in bed. In dit geval is nachtzorg ideaal. Ook voor naasten is het een fijn gevoel dat er altijd iemand is die een helpende hand kan bieden als dit nodig is. Dit geeft een vertrouwd gevoel, wat er voor kan zorgen dat je ´s nachts wél lekker door kunt slapen.

No Comments

Post A Comment

Heeft u vragen? Neem dan contact op!